De Hovenier

Houtconstructies, bestrating en metselwerk voeren wij in eigen beheer uit. Ook het onderhoud en de renovatie van oudere tuinen is een onderdeel dat veel inzicht vereist. Het correct snoeien van bomen, heesters en rozen is hier een voorbeeld van. Ook aanleg en onderhoud van een perfecte tuin zijn bij ons in goede handen.

Creativiteit in de vormgeving is een eerste vereiste. Een uitgebreide plantenkennis en vakbekwaamheid met betrekking tot het verwerken en toepassen van een uitgebreid assortiment aan materialen behoren tot de vaardigheden. 

U kunt een beroep doen op Hoveniersbedrijf Rob's Tuinen voor vernieuwen of aanpassen van de groenomgeving, groen- en tuinontwerp, totale tuinverzorging, een bemestings-jaar- en snoeiplan, onkruidbestrijding op milieuvriendelijke manier, gras- en gazonverzorging, een functioneel-en/of sierbestratingsplan, kortom alles wat betrekking heeft op de begroeide of bestaande omgeving.
Wij werken dan ook samen met de beste vakmensen op dit gebied zodat alles door ons in de juiste banen geleid kan worden en u een vast aansprekpunt heeft. Als hoveniers zijn wij voornamelijk werkzaam in de provincie Utrecht, met name in de gemeente Baarn, Soest, de Meern en Amersfoort, maar wij zijn ook  te vinden elders in de regio Gooi en Eemland. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor advies en informatie.  

 De Levende tuin


We zijn er ons er steeds meer van bewust, dat groen niet alleen een decoratieve functieheeft. Groen is belangrijk in relatie tot onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu.Waarom zouden we die functies niet doortrekken in onze eigen tuin?

 

 
Met dat doel heeft Hoveniersbedrijf Rob’s Tuinen het concept van De Levende Tuin.  Vertrekpunt is, dat de combinatie van groen met alles wat de tuin kan bieden letterlijk en figuurlijk zorgt voor leven in de tuin. Door bijvoorbeeld de juiste keuze van bloemen en planten komen er vlinders en bijen. Het zuivere regenwater van het dak hoeft niet het riool in, maar kan een speels waterelement vormen in de tuin. Groen zorgt voor verkoeling op een hete zomerdag. Een levende tuin nodigt kinderen uit om buiten te komen spelen en zo de natuur te ervaren. En nog een idee; niets is zo lekker als aardbeien uit de eigen tuin.
 
De levende tuin is een tuin die aan alle kanten en overal leeft. Je kunt er van genieten en je kunt er zelfs van eten. Ook vlinders en egels vinden er hun voedsel. Als je alle tuinen in Nederland bij elkaar zou optellen, kom je uit op een gebied dat tien keer zo groot is als Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Alle levende tuinen samen maken zowel steden als dorpen stukken aantrekkelijker voor mensen, dieren en planten.
 
De Levende Tuin is dus een nuttige tuin, die bovendien ook mooi is.
U zult versteld staan van wat er allemaal kan en hopelijk roept het bij u hetzelfde gevoel op als bij mij. Genieten van een  Levende Tuin.