Onderhoud

Tuinonderhoud is meer dan alleen onkruid wieden en hagen knippen. De kunst van tuinonderhoud is om het beeld dat een tuinarchitect of tuinontwerper heeft bedacht te realiseren en te behouden. Als we niet voortdurend bezig zijn met onderhoud in de tuin, dan kan hij al spoedig verwaarloosd raken. De tuin zal er weer gaan uitzien als de wilde natuur. Strakke hagen zullen er bijvoorbeeld weer uit gaan zien als een rij bomen. De borders zullen overwoekerd worden door onkruid en er zal spoedig geen vaste plant meer te zien zijn. Als wij dit kunnen voorkomen zijn we al een eind op de goede weg. Ook zullen we de grasranden in toom moeten houden door regelmatig de graskanten te steken of te knippen.

 Professioneel in gifvrij onkruidbeheer 

Het zal u niet ontgaan zijn, de laatste jaren is de markt voor onkruidbestrijding enorm in beweging. Niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa wordt het gebruik van chemische stoffen steeds strenger.
Wij merken dat veel mensen zoekende zijn naar dé vervanging voor de rugspuit, qua kosten, maar vooral qua snelheid. Onkruidbeheer is niet meer simpelweg een rugspuit in iedere werkbus hebben en eventjes het onkruid weghalen. Het is een vak apart, een specialisme waar ervaring en kennis voor nodig is. Hiervoor bent u bij Hoveniersbedrijf Rob’s Tuinenaan het juiste adres., onze belangrijkste doelstelling is om mee te werken aan een beter milieu zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Juist de mensen die met de machines moeten werken maken het verschil en zorgen wij ervoor dat ons personeel op een goede manier onkruidbeheer kan uitvoeren.


In het geval dat u alleen maar wilt genieten van uw tuin en verder niets wilt doen, kiest u voor een vast onderhoudscontract. Uw tuin wordt dan gedurende het seizoen (februari t/m november) elke week/maand onderhouden. Hierbij doen we alle voorkomende tuinwerkzaamheden. In de resterende maanden komen wij nog wel langs om poolshoogte in de tuin te nemen en eventueel kleine werkzaamheden uit te voeren. U betaalt hiervoor per kwartaal een vast bedrag.

Verder kunnen wij ook de afspraak maken dat u in uw tuin de werkzaamheden doet die u zelf wilt uitvoeren,.zodat wij dan eens per maand of  per twee weken langskomen om de puntjes op de i te zetten. In dat geval berekenen we het tuinonderhoud op uurbasis. U kun ons ook inschakelen voor een enkele voorjaars-, zomer- of najaarsbeurt van de tuin.  

U kunt bij ons ook terecht om uw tuin gedurende uw vakantie te laten verzorgen. Dit doen wij dan tegen een vooraf afgesproken prijs. Een groot voordeel voor u is dat u niet direct in de tuin aan de slag moet wanneer u terugkomt en ook dat de tuin er gedurende uw afwezigheid verzorgd uitziet. Dit wekt bij eventuele inbrekers de indruk dat u huis niet verlaten is.

Zoals u ziet kunt u vele kanten op met ons tuinonderhoud!

Het water geven en maaien van gazon tijdens uw vakantie behoren ook tot de mogelijkheden.
Hiervoor kunnen wij u een passend onderhoudscontract aanbieden.